Systinet opět mezi nejperspektivnějšími evropskými technologickými firmami - Builder.cz - Informacni server o programovani

Systinet opět mezi nejperspektivnějšími evropskými technologickými firmami

4. července 2002, 00.00

Časopis TIME již podruhé za sebou zařadil Systinet mezi nejperspektivnější evropské technologické firmy

PRAHA – 3. července 2002 – Společnost Systinet, poskytovatel softwarové infrastruktury pro Web Services (webové služby), oznámila, že ji časopis TIME opět zařadil mezi nejperspektivnější evropské technologické firmy - Europe’s 50 Hottest Tech Firms. TIME již podruhé za sebou vybral Systinet mezi šest nejlépe hodnocených evropských firem v oblasti business aplikací.

Podle časopisu TIME je Systinet perspektivní nejen proto, že působí v oblasti Web Services, která je považována za novou generaci distribuovaného zpracování dat, ale i proto, že má dobré předpoklady stát se vedoucím poskytovatelem softwaru pro webové služby.

Systinet založil v roce 2000 Roman Staněk, dříve ředitel a zakladatel firmy NetBeans, kterou koupila společnost Sun Microsystems. V březnu 2002 Systinet získal investici ve výši 21 milionů USD. Hlavním investorem je Warburg Pincus, jeden z největších venture kapitálových a investičních fondů na světě. Systinet se orientuje na nově vznikající architekturu webových služeb. Vlajkovým produktem společnosti je aplikační platforma WASP (Web Applications and Services Platform), která umožňuje bezpečnou a efektivní komunikaci systémů prostřednictvím Internetu. Systinet má sídlo v Cambridge, Massachusetts. Vývojové centrum, které v současné době zahrnuje 70 vývojářů a pracovníků oddělení kvality a technické podpory, se nachází v Praze.

„Naše produkty jsou postaveny na otevřených standardech, které pokládáme za základ úspěchu Web Services,“ uvedl Roman Staněk, CEO společnosti Systinet.  „Naši platformu WASP  využívá více než 15 000 registrovaných uživatelů a denně si ji z našeho webu stahuje asi 150 lidí. Je nasazena ve stovkách případů, včetně firem jako JP Morgan, Ericsson nebo Deutsche Telekom (T-Motion), kterým slouží k integraci aplikací a systémů.

Časopis TIME pravidelně sestavuje výběr nejlepších evropských technologických firem ve spolupráci s venture kapitalisty, odborníky a podnikateli. Při hodnocení nehraje největší roli podíl společností na trhu, ale jejich potenciál, obchodní model a inovačnost produktů a služeb. Mezi firmami, které TIME letos vyhodnotil jako padesát nejperspektivnějších, se nacházejí jak zavedené a celosvětově uznávané společnosti, tak i zatím nepříliš známé firmy.

Odkazy

Europe’s 50 Hottest Tech Firms - přehled nejperspektivnějších evropských technologických firem podle časopisu TIME pro rok 2002

Europe’s 30 Hottest Tech Firms - přehled nejperspektivnějších evropských technologických firem podle časopisu TIME pro rok 2001

O Systinet Corporation

Systinet je poskytovatel softwarové infrastruktury pro tvorbu webových služeb (Web Services). Produkty společnosti Systinet využívají podniky k tvorbě, nasazení, zabezpečení a správě webových služeb. Platformu WASP (Web Applications and Services Platform), která je založená standardech jako XML, SOAP, WSDL, UDDI a WASP UDDI, používá více než 15 000 vývojářů z celého světa. Produkty WASP jsou k dispozici pro Java a C++, jsou interoperabilní s ostatními implementacemi webových služeb jako např. s Microsoft.NET a jsou kompatibilní s celou řadou platforem a serverů. Mezi zákazníky společnosti Systinet patří firmy jako JP Morgan, Ericsson, Entergy, Deutsche Telekom nebo SAIC. Společnost Systinet, která byla založena v roce 2000, je soukromá společnost se sídlem v Cambridge, Massachusetts a pobočkami v San Franciscu, Londýně a v Praze. V březnu 2002 Systinet získal investici 21 milionů USD od venture kapitálového a investičního fondu Warburg Pincus.

Další informace najdete na http://www.systinet.com