Borland urychluje vývojový cyklus aplikací s vysoce výkonnou vestavěnou databází - Builder.cz - Informacni server o programovani

1. listopadu 2002, 00.00

SCOTTS VALLEY, Kalifornie, USA – 29. října 2002 – Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) dnes představila InterBase 7, vysoce výkonnou vestavěnou databázi vytvořenou s cílem posílit firemní portfolio produktů v oblasti nasazení aplikací, zvýšit produktivitu vývojářů a zvýšit výkonnost aplikací. Na rozdíl od většiny dnešních databázových systémů, InterBase nevyžaduje prakticky žádnou administraci, rychle se instaluje a cílem jejího návrhu byla minimalizace nákladů na její údržbu. Tyto vlastnosti jsou tak v souladu se strategií Borlandu stále urychlovat vývoj aplikací a nabízet společnostem nasazujícím komplexní distribuované aplikace rychlý návrat jejich investic.

InterBase 7, která je v praxi široce nasazovaná pro komplexní aplikace ve finančním, lékařském a dopravním průmyslu, je navržena tak, aby výrazně redukovala čas nezbytný pro vývoj, nasazení a údržbu aplikací na různých platformách. InterBase je dnes celosvětově používána téměř milionem uživatelů, včetně mnoha společností na žebříčku Fortune 500, jako velmi spolehlivá produkční databáze.

„Vysoce výkonná, škálovatelná, vestavěná databáze je přesně to, co týmy firemních vývojářů, ISV a OEM hledají, aby mohly přesunout data blíže k zákazníkovi“, řekla Theresa Lanowitz, ředitelka výzkumu společnosti Gartner. „Tento typ řešení posouvá Borland za hranice vývojářské skupiny do oblasti celopodnikového využití. Se svými malými nároky na zdroje, nulovou administrací, snadností použití a nízkými náklady vlastnictví, nabízí Borland InterBase 7 vývojářům i společnostem větší pružnost při nasazování obchodních aplikací.“

„Aktulizace na InterBase 7 je samozřejmostí, zákazníci vidí její přednosti a chtějí ji. Najdeme zde mnoho vlastností, které v konečném důsledku výrazně přispívají ke zjednodušení a zkvalitnění procesu nasazení aplikace“, řekl Robert Schieck, CEO Mers Systems, Inc. „S InterBase nemusíme mít správce databáze a vzhledem k tomu, že pro údržbu není třeba mnoho úsilí, snížili jsme naše celkové náklady vlastnictví a návratnost investic je na výborné úrovni.“

Přehled vlastností

InterBase 7 je platformou pro kritické obchodní aplikace dosahující vysoké výkonnosti ve víceuživatelském prostředí. Díky svým vlastnostem představuje vhodnou volbu pro široké spektrum aplikací. Mezi nové vlastnosti patří:

• Podpora více procesorů zvyšující rychlost a propustnost;
  • Monitorování připojení usnadňuje vývojáři práci a zvyšuje jeho produktivitu díky snadnému monitorování a řízení připojení, transakcí a dotazů;
  • Ovladač JDBC typu 4 usnadňující administrátorům nasazení aplikací.

O InterBase 7

Borland InterBase 7 je výkonná, platformě nezávislá relační databáze určená pro náročné obchodní aplikace s mnoha distribuovanými klienty, která nabízí snadnou instalaci, automatické obnovení po pádu systému a minimální požadavky na údržbu. Vlastnosti databáze InterBase zahrnují patentovanou technologii propagování událostí (event alerters), uložené procedury, spouštěče (triggers), uživatelem definované funkce (UDF) a filtry datového typu blob. Databáze InterBase implementuje model multigenerační architektury, který se projevuje ve vysoké dostupnosti dat a vyšší výkonnosti než jiné databáze zejména v souběžných dlouhotrvajících transakcích prováděných obvykle v úlohách pro podporu rozhodování. Její síla, snadnost použití, podpora platforem Windows, Linux a Solaris stejně jako vývojových prostředí jako Borland Delphi, Kylix a dalších dělá z InterBase 7 oblíbenou databázi vývojářů a cenově výhodnou databázovou platformu pro společnosti.

Borland Software Corporation je vedoucím poskytovatelem technologií, používaných pro vývoj, nasazení a správu softwarových aplikací. Borland klade velký důraz na integraci a přenositelnost softwarových aplikací. Tím umožňuje podnikům všech velikostí rychle nasadit moderní webové aplikace pro elektronický obchod a propojit tyto aplikace s tradičně užívanými informačními systémy. Mezi zákazníky společnosti Borland patří nejen velká část tisíce nejvýznamnějších firem v USA (Fortune 1000), ale i milióny vývojářů na celém světě sdružených v rámci služby Borland Developer Network. Borland poskytuje všem svým uživatelům velkou svobodu při vývoji, nasazování, integraci i řízení aplikací běžících v rámci rozsáhlých globálních podniků. Produkty společnosti Borland pomáhají vývojářům zvyšovat efektivitu a dodávat požadovaná řešení rychleji a při dodržení rozpočtu. Tím vším snižuje Borland koncovým uživatelům celkové náklady na vlastnictví informačních technologií (TCO, Total Cost of Ownership).

Společnost byla založena v roce 1983, své ústředí má ve městě Scotts Valley, Kalifornie, USA a pobočky má po celém světě včetně České republiky a Slovenské republiky. Další informace najdete na adrese http://www.borland.cz, popřípadě na http://www.borland.com a http://community.borland.com.