Borland uvádí na trh novou verzi nejlépe hodnoceného vývojového prostředí pro platformu Java - Builder.cz - Informacni server o programovani

9. listopadu 2002, 00.00 | Nové verze předních produktů Borland JBuilder a Borland Optimizeit Suite urychlí vývoj programových systémů na všech platformách.

SCOTTS VALLEY, Kalifornie, USA – 5. 11. 2002 – Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq: BORL) dnes ohlásila nástroje Borland JBuilder 8 a Borland Optimizeit Suite 5 výrazně zvyšující produktivitu vývoje aplikací na platformě Java. Díky nabídce těsně integrovaných produktů podporujících různé fáze životního cyklu vývoje aplikací pomáhají na Javě založená řešení od společnosti Borland urychlovat vývoj software, snižovat náklady a zvyšovat návratnost investic.

Nejlépe hodnocený vývojový nástroj pro Javu JBuilder 8 je těsně integrován s produktem OptimizeIt, obecně známým jako přední řešení zajišťující vysokou výkonnost vyvíjených aplikací v Javě. Toto spojení je v souladu se strategií společnosti Borland poskytovat technologie zaměřené na vývoj, které jsou rychlé, pružné a nezávislé na konkrétní platformě.

„JBuilder je nejrozšířenější vývojové prostředí pro Javu. Je navržen pro snadné používání, podporuje všechny hlavní používané operační systémy a umožňuje integraci s posledními verzemi všech rozšířených aplikačních serverů založených na standardu J2EE“, řekl Tony de la Lama, viceprezident a ředitel pro oblast produktů zaměřených na Javu ve společnosti Borland. „JBuilder 8 a Optimizeit Suite 5 nabízí vývojářům a koncovým zákazníkům cenami ověnčené vývojové řešení, které jim umožní využít stávajících investic a zkrátit čas potřebný pro uvedení vyvíjených aplikací na trh.“

Jako přední firma v oblasti vývoje Java aplikací má Borland v současné době více než 500 000 zákazníků a působí na trhu, jehož objem odhaduje analytická společnost IDC v roce 2004 na 395 milionů dolarů. Hlavní firmy působící v oboru informačních technologií, zákazníci a analytici oceňují zejména snahu společnosti Borland o přísné dodržování standardů, snahu o zajištění interoperability a o maximální snadnost použití a vidí v nich klíč k vedoucímu postavení Borlandu v oblasti řešení pro Javu.

„Vývoj aplikací, které pružně využívají již existujících systémů a infrastruktury, je vysokou prioritou pro společnosti a jejich manažery informatiky“, řekl Dirk Coburn, ředitel společnosti IDC pro oblast Javy a XML. „Na platformě nezávislé vývojové nástroje společnosti Borland splňují nároky pokročilých vývojářů stejně jako potřeby automatizace na úrovni celého podniku.“

Nové vlastnosti produktů zvyšují laťku v oblasti produktivity vývoje:

JBuilder 8

• Rozšíření na úrovni enterprise zahrnuje komfortní podporu vývojové architektury Jakarta Struts umožňující rychlý vývoj webových aplikací a dále pak podporu regresního testování Enterprise Java Beans, nabízející urychlení vývojového cyklu nezbytné u moderního procesu vývoje;
  • Zvýšení produktivity vývojářů je dosahováno zejména zrychlením a zjednodušením činností jako je správa zdrojového kódu a ladění vyvíjených aplikací. Konkrétním příkladem může být těsnější integrace systémů pro správu verzí Borland TeamSource, Rational ClearCase či Concurrent Version System (CVS) nebo možnost ladění jiného než Java kódu (např. OracleJSP) a možnost okamžité modifikace tříd jazyka Java za běhu při procesu ladění;
  • Podpora nových standardů jako jsou J2SE 1.4, JSP, Java servlets, webové služby a XML zaručuje interoperabilitu na všech rozšířených platformách. Borland tak pokračuje ve svém závazku nabízet svým zákazníkům technologie nejvyšší kvality, které vyřeší v praxi se často vyskytující problémy;
  • Rozšířené možnosti načítání Java kódu umožňují, aby i projekty vytvořené v jiných vývojových prostředích mohly využít unikátních vlastností nástroje JBuilder. Díky tomu mají zákazníci možnost využít moderního vývojového prostředí a zároveň nepřijdou o investice v již vytvořených aplikacích.

Více informací naleznete na adrese http://www.borland.com/jbuilder/index.html.

Optimizeit Suite 5

Nabízí zcela novou funkci pro automatickou detekci úniku paměti; průlomovou technologii, která umožní vývojářům na všech úrovních rychle vystopovat příčiny jinak těžko identifikovatelných výkonnostních problémů.

• Poskytuje podporu pro poslední verze aplikačních serverů a nyní i na platformách IBM AIX a HP-UX. Výhody nástrojů sady Optimizeit tak může ocenit širší vrstva uživatelů.

Více informací naleznete na adrese http://www.borland.com/optimizeit/index.html.

O řešeních společnosti Borland pro platformu Java

Kromě plné podpory standardů souvisejících s webovými službami rodina produktů společnosti Borland pro platformu Java zahrnuje Borland Enterprise Studio, Borland Enterprise Server a následující integrované produkty a služby:

JBuilder – nejúplnější, sofistikované, snadno ovladatelné a cenami ověnčené vizuální vývojové prostředí pro budování robustních celopodnikových aplikací v Javě.

Optimizeit Suite – komplexní řešení pro ladění výkonnosti při vývoji robustních aplikací, které je integrováno s řadou předních vývojových a běhových prostředí. Sada nástrojů Optimizeit nyní rozšířila svou podporu i na platformy IBM AIX a HP-UX.

JDataStore – databáze společnosti Borland napsaná v čisté Javě, která napomáhá zrychlení vývojového cyklu a snižování nákladů na provoz systému. JDataStore je těsně integrován s nástrojem JBuilder a umožňuje efektivní vývoj aplikací. Jeho malé nároky na zdroje a nulové požadavky na administraci pomáhají zajistit rychlé a levné nasazení aplikace do provozního prostředí.

TeamSource DSP (Development Services Platform) – zabezpečená služba na celopodnikové úrovni, která přináší snadno použitelnou platformu pro globální týmový vývoj programových systémů. Členové týmu se mohou nacházet v různých pracovních funkcích, geografických lokalitách a za hranicemi firemních firewallů.

Borland Professional Services – pomáhá při zkracování času a nákladů spojených s vývojem aplikací pomocí cílených, instruktorem vedených kurzů a novým výukovým e-Learning CD diskem s tipy a triky v oblasti J2EE.

Borland je partnerem konference BEA Regional Forum 2002

Společnost Borland je hlavním partnerem konference BEA Regional Forum 2002, která se koná ve dnech 13. – 14. 11. 2002 v pražském hotelu Marriott. V rámci konference představí Borland nový JBuilder 8 na svém stánku a v rámci odborné přednášky:

13.30 - Building next generation Java application with Borland JBuilder.

Více informací o konferenci naleznete na: http://eu.bea.com/events/regforum2002/index.jsp.

Borland Software Corporation je vedoucím poskytovatelem technologií, používaných pro vývoj, nasazení a správu softwarových aplikací. Borland klade velký důraz na integraci a přenositelnost softwarových aplikací. Tím umožňuje podnikům všech velikostí rychle nasadit moderní webové aplikace pro elektronický obchod a propojit tyto aplikace s tradičně užívanými informačními systémy. Mezi zákazníky společnosti Borland patří nejen velká část tisíce nejvýznamnějších firem v USA (Fortune 1000), ale i milióny vývojářů na celém světě sdružených v rámci služby Borland Developer Network. Borland poskytuje všem svým uživatelům velkou svobodu při vývoji, nasazování, integraci i řízení aplikací běžících v rámci rozsáhlých globálních podniků. Produkty společnosti Borland pomáhají vývojářům zvyšovat efektivitu a dodávat požadovaná řešení rychleji a při dodržení rozpočtu. Tím vším snižuje Borland koncovým uživatelům celkové náklady na vlastnictví informačních technologií (TCO, Total Cost of Ownership).

Společnost byla založena v roce 1983, své ústředí má ve městě Scotts Valley, Kalifornie, USA a pobočky má po celém světě včetně České republiky a Slovenské republiky. Další informace najdete na adrese http://www.borland.cz, popřípadě na http://www.borland.com a http://community.borland.com.