IBM představuje nové nástroje RATIONAL - Builder.cz - Informacni server o programovani

IBM představuje nové nástroje RATIONAL

26. května 2003, 00.00 | IBM, poté co převzala Rational Software, poprvé představuje první dva nové nástroje na trhu. Novinky výrazně umožňují zlepšit celkovou kvalitu softwaru a podporu týmového vývoje.

Zcela novým nástrojem je IBM Rational Rapid Developer (RRD). Zpřístupňuje výkon J2EE široké komunitě vývojářů pomocí vizuálního, modelově řízeného vývojového prostředí, které odděluje vývojáře od složitosti J2EE automatickým generováním většiny potřebného kódu. Na rozdíl od předešlých nástrojů umožňuje vizuální modelování v RRD i návrh aplikací se silnou architekturou a umožňuje jejich rychlejší a kvalitnější vývoj.

Nové řešení z rodiny produktů XDE (Extended Development Experience) se jmenuje IBM Rational XDE Tester. Jde o nové prostředí pro automatizované funkční testování Java klientů a webových aplikací, které je založeno na Eclipsu a běží v rámci IBM WebSphere Studia 5.0 a Eclipse 2.0.

Došlo i k rozšíření produktu IBM Rational XDE Developer o nové funkce. Například pomocí nového debugování „visual trace“ uživatelé vidí všechny chyby v kódu a mohou hned provést potřebné změny v UML modelech. Tato verze IBM Rational XDE je úzce integrována s IBM Rational PurifyPlus a umožňuje vývojářům pracovat v podporovaných verzích Javy, Visual C# a Visual Basic.NET.

Uvedením IBM Rational XDE Testeru a rozšířením IBM Rational XDE Developeru byl učiněn krok             ke sblížení designu a testování. To umožní týmům modelovat, vyvíjet a testovat v jednom vývojovém prostředí. Díky těmto produktům mohou vývojáři a testeři nalézt a opravit chyby dříve, již během vývojového cyklu, a snížit tak rizika daného projektu.

Kromě uvedení dvou nových nástrojů IBM Rational oznámila významné zlepšení konfigurovatelnosti RUP (Rational Unified Process). Všichni si nyní mohou RUP optimalizovat podle konkrétních požadavků organizace, projektu nebo člena vývojového týmu.

Zmíněné produkty dodává společnost Unicorn Distribution, která je rovněž připravena poskytnout
o nových produktech bližší informace. V případě dotazů nás kontaktujte na
">spam_email('.cz', '@', 'unicorn', 'distribution');''">.

O Unicorn Distribution

Unicorn Distribution je dodavatelem softwarových nástrojů, softwarových komponent a informačních technologií. Nabídka software zahrnuje nástroje podporující celý životní cyklus vývoje informačních systémů i jednotlivých aplikací v architektuře client/server a Internet/intranet (WWW). Unicorn Distribution nabízí celou řadu produktů sahající od CASE nástrojů, vývojových prostředků a komponent přes databáze, prostředky na testováni a konfigurační řízení, po nástroje pro tvorbu dokumentace, instalací a multimediálních prezentací. Více informací o nás naleznete na http://www.unicorn.cz/distribution/index.htm.

Tato i všechny ostatní tiskové zprávy společnosti UNICORN Distribution jsou k dispozici na adrese http://www.unicorn.cz/press.