Společnosti Borland a Redknee rozšiřují vývoj aplikací v jazyce Java pro mobilní zařízení - Builder.cz - Informacni server o programovani

30. března 2002, 00.00 | Společnost Redknee integruje technologii Borland do nové generace aplikací pro mobilní zařízení

CTIA, Orlando – 20. 3. 2002 – Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) dnes oznámila, že kanadská společnost Redknee Inc., vedoucí poskytovatel aplikací pro mobilní zařízení nasazené v patnácti mobilních sítích 2G+ a 3G po celém světě, plánuje integrovat Borland JBuilder, nejlepší vývojové prostředí v jazyce Java na trhu, se svým rámcem OASIS založeném na architektuře Open Services Architecture (OSA). V této integraci se snoubí to nejlepší z vývoje javovských aplikací a světa software pro mobilní zařízení a nabídne vývojářům v jazyce Java možnost vytvářet vyspělé aplikace pro mobilní zařízení, které zužitkují cenné schopnosti mobilních sítí jako například zasílaní zpráv, lokalizace a přítomnost uživatele a účtování.

Dnešní prohlášení prohlubuje úlohu společnosti Redknee jako partnera společnosti Borland. Společnost Redknee integrovala produkt Borland Enterprise Server, VisiBroker Edition, plně podporující standard CORBA, do svého produktu OASIS. Tento produkt umožňuje vývojářům budovat obsahově bohaté aplikace pro mobilní zařízení schopné pracovat na různých sítích s programovacím rozhraním založeným na standardech Parlay.

“Integrace produktu JBuilder Enterprise do OASIS zjednodušuje vývoj aplikací pro mobilní zařízení a významně posiluje schopnost vývojářů dodat aplikace nové generace.” řekl Duncan Ratcliffe, vedoucí výkonného oddělení společnosti Redknee Inc. “ Vývojáři v jazyce Java mohou přenést svoji kvalifikaci z produktu JBuilder na mobilní prostředí díky použití aplikačního rozhraní společnosti Redknee.”

Vzhledem k tomu, že oba produkty (Borland JBuilder i Redknee OASIS) jsou založené na otevřených standardech, integrace těchto technologií umožní vývojářům třetích stran vytvářet pokročilejší a různorodější aplikace, které mohou být šité na míru potřebám zákazníků. Používání softwarových technologií na základě otevřených standardů také rozšiřuje trh a snižuje cenu, kterou musí zákazník zaplatit.

“Společnost Borland je uznávaná jako špička v oblasti vývoje javovských aplikací pro mobilní a bezdrátová zařízení.” řekl John Fisher , prezident společnosti Borland Canada. “Spolupráce se společností Redknee prohlubuje závazek společnosti Borland vůči rostoucímu trhu vývoje v jazyce Java a náš cíl, kterým je poskytování kompletního vývojového prostředí napříč různými platformami.”

O produktu Borland JBuilder

Borland JBuilder je vývojové prostředí pro rychlý vývoj podnikových, databázových a distribuovaných aplikací postavených na platformě Java 2. Tento produkt umožňuje vývoj v prostředí operačních systémů Windows, Linux a Solaris. Zahrnuje silnou podporu platformy J2EE umožňující programátorům rychle vyvíjet spolehlivé a škálovatelné komponenty založené na technologii EJB. JBuilder dále poskytuje řadu průvodců a vizuálních nástrojů pro vytváření opakovaně použitelných komponent JavaBeans a nabízí nástroje pro nasazování vyvíjených J2EE modulů do prostředí aplikačních serverů BEA WebLogic, IBM WebSphere, SUN iPlanet a Borland Enterprise Server. JBuilder poskytuje vizuální nástroje a znovupoužitelné komponenty pro rychlé vytváření na platformě nezávislých aplikací Java 2. Detailní popis vlastností produktu JBuilder se nachází na adrese http://www.borland.com/jbuilder.

O společnosti Redknee

Redkinee Inc. je přední dodavatel služeb na bázi Open Services Architecture (OSA) a produktů Parlay pro 2G, 2.5G, a 3G mobilní sítě. Od roku 1999 společnost Redknee úspěšně vyvinula a nasadila produkty do sítí Tier 1 po celém světě a i nadále je vybírána významnými operátory telekomunikačních sítí jako dodavatel řešení architektury služeb pro mobilní zařízení.

Redknee OASIS je softwarový rámec, který přináší zákazníkům přínosy tím, že jim umožňuje rychle představit nové služby vytvářející nové výnosy. Redknee také dodává produkty, které rozšiřují již existující služby nasazené v sítích. V současné době jsou produkty společnosti Redknee nasazeny ve dvaceti sítích po celém světě a podporují 50 milionů uživatelů; generují tak řádově 10 milionů transakcí za hodinu.

Společnost Borland Software Corporation je vedoucí poskytovatel technologie používané k vývoji, provozu a integraci softwarových aplikací. Dodává ve své třídě nejlepší technologická řešení zaměřená na univerzálnost. Borland umožňuje společnostem všech velikostí přechod na webové rozhraní při současném využití stávajících systémů. Poskytuje též zákazníkům od nejvýznamnějších společností Fortune 1000 až po “borlandský národ”, sestávající se z milionů vývojářů, svobodu ve vyvíjení aplikací, jejich nasazení na jakémkoliv místě a jejich integrování a ovládání po celém světě. Řešení společnosti Borland umožňují organizacím zvyšovat produktivitu a dodávat výkonnější projekty rychleji a v mezích rozpočtu při současně snížené celkové ceně vlastnictví.

Společnost Borland byla založena v roce 1983 a má své ředitelství ve městě Scotts Valley, California a operuje po celém světě včetně České republiky a Slovenské republiky.