Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Spousteni programu pomoci parametru

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Spousteni programu pomoci parametru

Autor: mol

13:50:20 21.10.2011

Podminka

if(argc >=1)

je splnena uplne vzdycky, protoze argv ma vzdy nulty prvek se jmenem programu. Pokud chces, aby se funkce2 zavolala pri spusteni bez parametru, pouzijte

if (argc == 1)
funkce2();

Citovat příspěvek

 

Re: Spousteni programu pomoci parametru

Autor: ondro1234

11:06:03 21.10.2011

ups, chybicka. zeby skoro rano? :)

Citovat příspěvek

 

Re: Spousteni programu pomoci parametru

Autor: hlucheucho

11:02:16 21.10.2011

používal bych závorky:

if( (argc >=2) && (!strcmp(argv[1], "-parametr2")) )

hu

Citovat příspěvek

 

Re: Spousteni programu pomoci parametru

Autor: Kra

10:33:08 21.10.2011

protoze "else if(argc >=1)" rika jen pokud tam je parametr, tak to proved. Nezajima se jestli tam je parametr3 nebo parametr32132132

Citovat příspěvek

 

Re: Spousteni programu pomoci parametru

Autor: tomasss

9:56:26 21.10.2011

Prave ze kdyz nezadam parametr tak se mi vypise funkce2(); to tak chci - else if(argc >=1)
funkce 2(); , ale napriklad spustim program napriklad s parametr3, ktery uz nikde nemam nastaveny, tak mi to porad vypise tu funckci2(), misto toho chyboveho hlaseni, spatne zadany parametr.

Citovat příspěvek

 

Re: Spousteni programu pomoci parametru

Autor: ondro1234

7:58:58 21.10.2011

1. vsak to je spravne. chyba sa vypise iba, ak parameter nezadas.
2. ano, islo by to ulozit. kludne aj tvojou fprintf, len musis presmerovat vystup programu niekde do suboru alebo to nedavat do stderr.

Citovat příspěvek

 

Spousteni programu pomoci parametru

Autor: tomasss

22:35:11 20.10.2011

Mam problem se spoustenim programu pomoci parametru, pri zadani parametr1, nebo parametr2 se mi v pohode spusti funkce1() nebo funkce2(), dale pri nezadani zadneho parametru se mi take v pohode vypise funkce2(), ale pri zadani jineho parametu se mi nechce vypsat chybove hlaseni, popripade slo by to ulozit nejak do souboru chybove hlaseni ? pomoci fprintf(stderr, "spatne zadany parametr"); diky za pomoc.

int main(int argc, char *argv[]){

if(argc >=2 && !strcmp(argv[1], "-parametr1"))
funkce1();
else if(argc >=2 && !strcmp(argv[1], "-parametr2"))
funkce2();
else if(argc >=1)
funkce 2();
else printf("spatne zadany parametr");

return 0;
}

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: