Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



matlab

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: matlab

Autor: smolina

8:49:40 21.05.2007

Diky za odpoved, zrada bola v zle nadefinovanych globalnych premennych :)) No co uz, stava sa to.

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: superblb

8:19:00 19.05.2007

skus h=feval(f01,[x,y]) ...

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: paya

4:18:14 19.05.2007

proc nezkusit treba h=f01(x,y)?


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: smolina

14:23:50 18.05.2007

Ahoj, nevie nahodou niekto z vas, co sa deje s Matlabom, ked mi vypisuje chybu v takomto pripade: mam maticu. Tuto maticu potrebujem vzdy vypocitat pre dane hodnoty. Ked maticu skopirujem do Command Window, tak mi to tam krasne dosadi a vypocita. Ked vsak mam tuto maticu ako
function dydt=f01(x,y)
global f1
dydt=[ ....];
a do Command window napisem: h=feval(f01,x,y), pricom, mam samozrejme hodnoty x,y dane vo Workspace, Matlab, potvora, napise:
??? Input argument "y" is undefined.
Error in ==> f01 at 3
dydt=[
Dik za pomoc. Pre mna je to zahada. Monika

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: q

21:53:47 18.04.2007

Mam silne podezreni, ze neumis cist.

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: Hnedovlaska

14:54:37 18.04.2007

Ahoj prosim Te budes tak hodny a muzes mi poslat ten program na tu varnou konvici. Predem moc dekuji.

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: Koldrik

8:21:22 15.04.2007

Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenosti s řešením parciálních diferenciálních rovnic druhého řádu a s jejich zobrazením v Matlabu? Zkoušel jsem to řešit Laplaceovou transformací a následně zobrazit, ale je to obrovské monstrum. Předem děkuji za odpověď.

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: q

6:56:35 12.04.2007

Tohle jsem presne nedelal, ale programoval jsem pres GPIB v Matlabu rychlovarnou konvici. Jinymi slovy: mela ses dat na neco, cemu jsi schopna porozumet.

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: Hnedovlaska

22:55:31 11.04.2007

Ahoj vsem. Mam velkou prosbu. Mam na analyzatoru E5100A pomoci
pi-clanku merit rezonancni frekvenci kremene zavislou na napeti (bylo mi receno ze misto napeti[V]budu nastavovat na analyzatoru ruzna buzeni[dB], jen se potom musi dB prepocitat na V. {princip dvojbranu} nevite nekdo jak se to prepocitava. Jinak budu velmi rada jestli to treba nekdo neprogramoval pres GPIB to je muj ukol pomoci Matlabu.Nevite stranky s hotovymi programy v Matlabu na toto tema. Predem moc dekuji.

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: Hnedovlaska

16:12:38 11.04.2007

Ahoj nevite prosim nejake stranky kde jsou vypracovane programy v prostredi Matlab. Nejlepe pres sbernici GPIB nebo seriovou linku RS232C. Predem dekuji za odpoved.

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: Hnedovlaska

14:57:25 11.04.2007

Ahoj nevite nekdo kdyz potrebuji pres RS232 naprogramovat teplotni komoru Saunders a pres GPIB analyzator (mereni kremenu - teplotni a napětová rez. frekvencni zavislost)jak se zada prikaz pro udrzeni nejake teploty na urcitou dobu a jak zajistim ukladani hodnot jak dlouho trva cas namereni jedne hodnoty co byl kremen zatezovan. Predem dekuji za odpoved.

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: duroL

13:32:42 06.03.2007

Ahoj

Urobil som jednoduchy priklad,kde z GUI odstartujes timer a ten timer bezi az kym ho neukoncis stlacenim dalsieho tlacidla:

[code]
function main
global t opakovanie nadpis
opakovanie = 0;
h = figure('Position',[100,100,270,130])
uicontrol('Style', 'pushbutton','Position', [40 10 80 20],'Callback', @startuj,'String','start');
uicontrol('Style', 'pushbutton','Position', [130 10 80 20],'Callback', @zastav,'String','stop');
nadpis = uicontrol('Style', 'text','Position', [10 50 200 20],'Callback', @zastav,'String','Funkcia perioda bolo zavolana 0 krat');

function startuj(hObject, eventdata, handles)
global t
t = timer('TimerFcn',@perioda,'ExecutionMode','fixedDelay');
start(t);


function zastav(hObject, eventdata, handles)
global t
stop(t);
delete(t);

function perioda(Object, eventdata, handles)
global t opakovanie nadpis
opakovanie = opakovanie + 1;
str = sprintf('Funkcia perioda bolo zavolana %d krat',opakovanie);
set(nadpis,'String',str);
disp(str);
[/code]

z prikladu by malo byt zrejme ako timer pustit, vykonat operacie v casovych intervalo a ako nakonie timer zastavit a znicit.

s pozdravom duro

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: monikasmolkova

8:50:33 06.03.2007

Ahoj, chcela by som vediet, ci niekto nema skusenosti s timerom: chcela by som pomocou neho spustit GUI (.fig). Problem je v tom, ze mi to spusti, ale hned to aj ukonci a ja by som chcela, aby timer bezal, aj kym zadam vstupy a spustim vypocet a ukoncil sa az s vypoctom. Dakujem

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: monika_smolkova

8:49:25 06.03.2007

Ahoj, chcela by som vediet, ci niekto nema skusenosti s timerom: chcela by som pomocou neho spustit GUI (.fig). Problem je v tom, ze mi to spusti, ale hned to aj ukonci a ja by som chcela, aby timer bezal, aj kym zadam vstupy a spustim vypocet a ukoncil sa az s vypoctom. Dakujem

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: duroL

19:24:43 01.03.2007

Ahoj

Mozes zo svojej funkicie pripadne funkcii vyrobit P - file.
Ten sa neda ani editovat ani citat.(Teda pomocou beznych metod).

Robi sa to prikazom

[code]pcode [ital]nazovtvojejfunkcie[/ital][/code]

s pozdravom duro

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: smolina

15:28:40 01.03.2007

Ahoj,
ide urobit v Matlabe nieco take, aby nebol pristup k zdrojovemu kodu? to znamena, zeby nikto nemohol vytvoreny program citat, ani ho prepisovat?dik

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: smolina

15:27:02 01.03.2007

Ahoj,
ide urobit v Matlabe nieco take, aby nebol pristup k zdrojovemu kodu? to znamena, zeby nikto nemohol vytvoreny program citat, ani ho prepisovat?

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: paya

23:08:51 25.02.2007

paklize je prekrocen limit delky signalu, tak by snad nemel byt problem
ho odpovidajicim zpusobem rozdelit na nekolik casti a ty ulozit a v
pripade potreby opet poskladat. jinak letmy pohled na stranku "help
wavwrite" mi poskytne informaci o funkci "auwrite", viz take "help
audiovideo".
p.


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: sakal007

11:27:49 24.02.2007

chtel sem se jeste zeptat, kdyz chci prevest signal o delce 2 minut do 1Khz.wav tak mi to hodi chybu: Warning: Data clipped during write to file:1Khz. A signal se zkrati. Nevi nekdo co s tim? A jeste sem se chtel zeptat jestli matlab umi zvuk prevest i do jineho formatu nez je wav, Diky moc

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: Esok Draksar

9:37:24 23.02.2007

Je to sice mimo temu, ale spustila sa prevadzka fora zameraneho specialne na Matlab. Je to sice len v zaciatkoch, ale budeme radi ked sa podelite s nami o vase problemy.

S pozdravom tim MatlabFora

www.matlab.sk

Citovat příspěvek

 

Re: matlab

Autor: J.

16:47:12 18.02.2007

Doufam, ze jsem se nespletl:

[code]
Fs = 10000; % vzorkovaci frekvence 10 kHz
t = 0:1/Fs:3; % casove vzorky od nuly do tri sekund
y = sin(2*pi*t*440); % harmonicky signal o frekvenci 440 Hz v danych casech
sound(y, Fs); % prehrat zvuk s danou vzorkovaci frekvenci
[/code]

Citovat příspěvek

 

matlab

Autor: sakal007

13:23:25 18.02.2007

Umi nekdo v matlabu vytvorit signal o danne frekvenci? A prevest ho na zvuk?

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: