Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Static library - Debug x Release

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re[2]: Static library - Debug x Release

Autor: LadislavZezula

8:28:19 16.02.2009

Nektere tipy pro vytvareni statickych knihoven jsem popsal v clanku
na: http://www.zezula.net/cz/prog/staticke_knihovny.html

L.



Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Static library - Debug x Release

Autor: JiriValerian

0:42:51 16.02.2009

[color=#008000]michalferko Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravim, riesim rovnaky problem a mam zopar
> otazok. Ako to riesia bezne pouzivane kniznice? [/color]

To je různé a pokud jsou takové možnosti pak stejně.

[color=#008000]> Su tie .lib vytvorene inym softwarom?[/color]

Podle popisu si ty libky tazatel vytváří sám. Takže ne.

[color=#008000]> Alebo teda existuje aj sposob ako to spravit v jednom subore?[/color]

To je právě to statické přilinkování *.lib.

Citovat příspěvek

 

Re: Static library - Debug x Release

Autor: michalferko

22:32:46 15.02.2009

Zdravim, riesim rovnaky problem a mam zopar otazok. Ako to riesia bezne pouzivane kniznice? Su tie .lib vytvorene inym softwarom? Alebo teda existuje aj sposob ako to spravit v jednom subore?

Citovat příspěvek

 

Re: Static library - Debug x Release

Autor: JiriValerian

15:13:27 15.02.2009

[color=#008000]Krokodyyl Napsal:
-------------------------------------------------------
> Děkuji, to je přesně to, na co jsem se ptal. Takže
> mít obě verze a vyřešit to:
> #ifdef _DEBUG
> #pragma comment(lib, "Debug.lib")
> #else
> #pragma comment(lib, "Release.lib")
> #endif[/color]

Ano.

Citovat příspěvek

 

Re: Static library - Debug x Release

Autor: Krokodyyl

14:59:02 15.02.2009

Děkuji, to je přesně to, na co jsem se ptal. Takže mít obě verze a vyřešit to:
[code]
#ifdef _DEBUG
#pragma comment(lib, "Debug.lib")
#else
#pragma comment(lib, "Release.lib")
#endif
[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: Static library - Debug x Release

Autor: JiriValerian

14:25:04 15.02.2009

[color=#008000]Krokodyyl Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den,
>
> mohli byste mi někdo vysvětlit nebo dát odkaz na
> zdroj kde je popsán rozdíl mezi kompilováním
> statické knihovny jako debug nebo release verze ?
> Konkrétně mě zajímá, jestli mám mít dvě verze -
> jednu debug a jednu release a podle toho, jak je
> nastaven aktuální projekt je linkovat přes ifdef
> atd. nebo stačí mít jednu ? Potom kterou ? Nechci
> mít zbytečné warningy a nerad bych se připravil o
> rychlost release kódu.[/color]

[b]Visual C++[/b] toto řeší v rámci téhož projektu dvěma konfiguracemi
[b]Release[/b] a [b]Debug[/b] přičemž tyto konfigurace mají odlišné globální
definice.

[b]Project Settings for a C++ Debug Configuration[/b]
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/kcw4dzyf.aspx

[color=#008000]> Nevím, jestli jsem to dobře popsal. Chci vytvořit
> statickou knihovnu - Projekt A. Kompilovat jako
> release, debug, obojí nebo je to jedno ?
> Další projekt - Projekt B, kde knihovnu z A budu
> používat. Chci, aby sestavení prošlo bez chyb a
> warningů a aby při Debug bylo možno debugovat a
> při Release vznikl rychlý kód.[/color]

V [b]projektu A[/b] překládejte dvě verze statické libky např.

[b]NazevLibkyD.lib[/b] pro [b]Debug[/b]
a
[b]NazevLibky.lib[/b] pro [b]Release[/b]

V [b]projektu B[/b] mějte v [b]Debug[/b] verzi konfigurace definovánu
v parametrech linker v seznamu linkovaních [b]*.lib[/b] knihoven [b]NazevLibkyD.lib[/b]
a v [b]Release[/b] verzi konfigurace mějte definovánu [b]NazevLibky.lib[/b].

Citovat příspěvek

 

Static library - Debug x Release

Autor: Krokodyyl

13:56:48 15.02.2009

Dobrý den,

mohli byste mi někdo vysvětlit nebo dát odkaz na zdroj kde je popsán rozdíl mezi kompilováním statické knihovny jako debug nebo release verze ?
Konkrétně mě zajímá, jestli mám mít dvě verze - jednu debug a jednu release a podle toho, jak je nastaven aktuální projekt je linkovat přes ifdef atd. nebo stačí mít jednu ? Potom kterou ? Nechci mít zbytečné warningy a nerad bych se připravil o rychlost release kódu.

Nevím, jestli jsem to dobře popsal. Chci vytvořit statickou knihovnu - Projekt A. Kompilovat jako release, debug, obojí nebo je to jedno ?
Další projekt - Projekt B, kde knihovnu z A budu používat. Chci, aby sestavení prošlo bez chyb a warningů a aby při Debug bylo možno debugovat a při Release vznikl rychlý kód.

Díky a zdravím

K.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: