Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Lama se ptá

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Lama se ptá

Autor: gtom

8:45:35 03.03.2009

JiriValerian (Jiří Valerian) Napsal:
-------------------------------------------------------

>Není však vhodné volat nežízený kód z řízeného často, protože to je zpomalující.

Dalo by sa povedal ze toto spomalenie pri C++/CLI nie je?

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

19:46:22 26.02.2009

[color=#008000]achelon Napsal:
-------------------------------------------------------
> to je len vec nazoru.ja osobne radsej vsetko
> napisem v c++[/color]

Ne nadarmo se říká, že [b]"zvyk je železná košile"[/b]. Pokud tedy někdo píše dlouhodobě
v [b]C++[/b] a častěji třeba vůbec nepotřebuje nějaké složitější GUI atd. pak se mu to takto
může jevit. Pokud někdo začíná a má volit mezi [b]C++[/b] a [b]C#[/b], pak pro něj může být
rychlejší a efektivnější práce v [b]C#[/b].

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: achelon

19:27:39 26.02.2009

to je len vec nazoru.ja osobne radsej vsetko napisem v c++

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

17:20:55 25.02.2009

[color=#008000]achelon Napsal:
-------------------------------------------------------
> alebo napisat cely server v C++ pouzit C# len GUI :)[/color]

To je celkem zbytečné, protože když už je použito C# pak v něm může být napsaný celý server.
Nízkoúrovňový protokol by měl být stejně v ovladači i kdyby byl celý server jen v C++ ;).

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: achelon

16:18:44 25.02.2009

alebo napisat cely server v C++ pouzit C# len GUI :)

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

21:06:42 24.02.2009

[color=#008000]achelon Napsal:
-------------------------------------------------------
> ja som skor myslel nieco na sposob ked potrebujes
> napisat server pre vlastnu siet:)(vratane vlastnych protokolov)[/color]

Potřeba implementovat nějaký protokol na nízké úrovni pod [b]TCP/IP[/b] nebo
na úplně jiné úrovni třeba i mimo [b]Ethernet[/b] to je naprostá výjimka,
a to se pak řeší přes ovladač, který se dá používat i v .NET aplikaci.
Takže není problém si napsat vlastní server pro vlastní síť v C# a k němu ovladač
s protokolem v ASM nebo C/C++.

[b]Using the Hart Protocol DLL in C# (Hart Protocol Driver DLL for Windows)[/b]
http://www.hart-profibus.com/Hart_Csharp/UsingHartDLL.htm

Další možnost je implementovat nejrůznější vlastní protokoly nad protokolem [b]TCP[/b]
nebo [b]UDP[/b] víz odkazy.

[b]Asynchronous Server Socket using C#[/b]
To je v podstatě obecná soketová komunikace kde můžete nad protokolem TCP/IP
implementovat libovolný vlastní protokol.
http://www.csharphelp.com/archives3/archive486.html

[b]Implementing some broadcast UDP protocol in C#[/b]
http://www.csharpfriends.com/Forums/ShowPost.aspx?PostID=47188

Dále implementace různých průmyslových protokolů v [b]C#[/b].

[b]Simple MODBUS Protocol in C# (RS232)[/b]
http://www.codeproject.com/KB/trace/modbuscs.aspx

[b]Pelco P and D protocol implementation in C# (RS422/485)[/b]
http://www.codeproject.com/KB/cs/PelcoPDinC.aspx

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: achelon

19:45:09 24.02.2009

tato moznosti je aj v Borlande(VLC) o tejto moznosti ja viem ja som skor myslel nieco na sposob ked potrebujes napisat server pre vlastnu siet:)(vratane vlastnych protokolov)

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

22:00:43 23.02.2009

[color=#008000]achelon Napsal:
-------------------------------------------------------
> neviem si predstavit ze by som pislal server
> v niecom inom ako v C++/API.[/color]

Možná byste se divil, že i takové věci jako různé komunikační servery
nebo dokonce celé web servery mohou být celkem jednoduše vytvořeny v [b]C#[/b]
viz pár příkladů.

[b]Chat Client/Server Program for C#[/b]
http://www.developerfusion.com/code/3574/a-chat-clientserver-program-for-c/

[b]Introduction to TCP client server in C#[/b]
http://www.codeproject.com/KB/IP/tcpclientserver.aspx

[b]Creating your own web server using C#[/b]
http://www.codeguru.com/csharp/.net/net_general/article.php/c4603

[b]Asynchronous Server Socket using C#[/b]
http://www.csharphelp.com/archives3/archive486.html

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: achelon

20:30:16 23.02.2009

Ja programujem v C++/API hlavne kvoli tomu co si napisal v 3 odstavci(dynamicke pridelovanie pameti, praca s objektmy a vsetko okolo toho mam pocit ze mam vedsi slobodu:)). Inak vyvoj GUI je urcite rychlejsi v C# ako v C++.Ale inak neviem si predstavit ze by som pislal server v niecom inom ako v C++/API.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

14:01:16 23.02.2009

[color=#008000]achelon Napsal:
-------------------------------------------------------
> U mojich aplikaci sa vyzaduje dost vysoka rychlost
> a co najmensie plitvanie pameti.[/color]

Pokud programujete pro nějaká [b]starší nebo specializovaná PC[/b] nebo pro [b]Windows Mobile[/b] kde na různých mobilních zařízeních není příliš paměti, pak jsou tyto požadavky skutečně podstatné. Pokud však někdo píše pro [b]běžné současné PC[/b] jejichž procesory mají přebytek výkonu a množství paměti se počítá na gigabajty pak už tyto argumenty nebývají příliš podstatné. Přeložený kód programu napsaného v [b]C# je průměrně o cca 2 až 10 % pomalejší[/b] než nativní kód provádějící obdobnou funkcionalitu [b]což není zas taková hrůza[/b]. Navíc je možné jak jsem již zmínil z .NET aplikace volat čistě nativní funkce v DLL napsané třeba jen s využitém čistého [b]C++[/b] nebo dokonce v [b]assembleru[/b] tj. nějaké rozsáhlejší časově náročné operace u nichž vysoce záleží na rychlosti je možné realizovat tímto způsobem tj. z NET aplikace např. voláním funkcí v DLL, která bude napsaná třeba v C++ a optimalizovaná na rychlost.

Pokud jde o spotřebu paměti tak ta se díky zavedení nezbytných částí [b].NET Frameworku[/b] používaných .NET programem pohybuje minimálně [b]okolo několika MB[/b] i u jednoduchého programu pro .NET. Např. [b]Release[/b] verze [b].NET programu[/b] typu [b]Windows Forms Application[/b] obsahujícího jen jeden prázdný formulář přeložená pro [b].NET 3.5[/b] má spotřebu paměti [b]cca 7 MB[/b]. Ano může se to zdát být hodně, ale na současných PC to zas takový problém není.

[b]Hlavní výhodou C#[/b] je vyšší rychlost vývoje, hlavně [b]rychlý návrh GUI[/b] a k zahození není ani to, že v [b]C#[/b] je díky [b]GC automatické uvolňování paměti[/b]. Pro začátečníky u nichž je obecně vyšší chybovost je dále výhodou kontrola přístupu k objektům, polím atd. realizovaným v [b]C#[/b] tj. pokud se program napsaný v [b]C#[/b] pokusí někam hrábnout je to celkem rychle a jednoduše dohledatelné zatímco v [b]C/C++[/b] je to pro začátečníka složitější dohledat.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: achelon

10:30:32 23.02.2009

Farao a JiriValerian ak som vas urazil tak prepacte.Ja som viac menej reagoval na prispevok od autora gsdfgsfgsg.co sa tyka c++ a C# kazdeho je vec v com chce programovat mne nevyhovje C# radsej si napisem sam funkciu ako mam pouzit niejuku zlozitejsiu zo systemu.

>
Osobně také používám často API/C++, ale to jen proto, že u programů,
které dělám není vyžadováno, abych v krátké době realizoval náročné GUI.

U mojich aplikaci sa vyzaduje dost vysoka rychlost a co najmensie plitvanie pameti.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

10:57:30 21.02.2009

[color=#008000]soul_draco Napsal:
-------------------------------------------------------
> Pokud to tedy dobre chapu a bez .NET nelze vytvaret
> klikanim formulare (Je to tak nebo MFC neni .NET?)[/color]

To jste pochopil špatně. Bez [b].NET[/b] lze vytvářet klikaním formuláře. [b]MFC[/b] není [b].NET[/b].
[b]MFC[/b] je objektová knihovna pro [b]C++ bez .NETu[/b] a podobně je tomu např. i v případě
[b]wxWidgets[/b] což je také objektová knihovna pro [b]C++[/b] a na rozdíl od [b]MFC[/b] dokonce
poskytující multiplatformní přenositelnost zdrojáků.

Jde tedy především o to, že pro [b].NET[/b] v kombinaci s [b]C#[/b] existují v současnosti asi nejlepší [b]free[/b]
nástroje a návrháře, které poskytují nejrychlejší a nejsnadnější způsob návrhu GUI stabilnějšího
než např. GUI založené na již Vámi zmiňovaných komponentách [b]VCL[/b] v [b]Delphi[/b].

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

10:38:12 21.02.2009

[color=#008000]achelon Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ked som docital vsetky prispevky len som sa
> zhrozil, kde som sa to dopracoval ,ze by tu niekto
> nadaval na c/c++ som este nevidel...[/color]

Myslím, že jste poněkud nepochopil o čem tady byla ve skutečnosti řeč. To co zde bylo
zmiňováno ohledně [b]"nadávání"[/b] nebylo myšleno vůči [b]C/C++[/b] jako takovému,
ale především vůči [b]C++/CLI[/b] což je nový standard vytvořený Microsoftem určený
k psaní [b].NET aplikací[/b].

[color=#008000]> Co sa tyka prenositelnosti kodu na ine platformi nikdy
> to poriadne nefukovalo.[/color]

Tak v tomto rozhodně nemáte pravdu. [b]MONO[/b] pro .[b]NET aplikace[/b] funguje.

[color=#008000]> ja osobne by som v zivote nazacal programovat v C#
> lebo je to tak neefektivny sposob pisania programovav
> ze to ani boh nevidel. to ze je niekto lenivy napisat
> par riadkov kodu na obsluhu okna,[/color]

Efektivnost psaní programů je v současnosti na platformě [b]PC[/b] spíš orientována
na rychlost a jednoduchost vývoje GUI a tazatel zde jasně uvedl, že mu jde
o takový způsob vývoje, což nejlépe poskytují [b]WinForms[/b] aplikace
pro [b].NET[/b] psané v [b]C#[/b].

[color=#008000]> API/C++ FOREVER[/color]

Osobně také používám často [b]API/C++[/b], ale to jen proto, že u programů,
které dělám není vyžadováno, abych [b]v krátké době realizoval náročné GUI[/b].

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: Farao

10:07:17 21.02.2009

>> ze by tu niekto nadaval na c/c++ som este nevidel

Já taky ne. A jestli myslíš moje příspěvky tak si zjisti jaký je rozdíl mezi C++ a managed C++.

Kdyby jsi si opravdu přečetl tu diskuzi, tak by jsi zjistil, že tazatel chce jazyk + prostředí, kde si UI nakliká a může se soustředit na vlastní psaní funkčnosti. Na to je v současnosti pro windows nejlepší .NET (C#).

A nemůžeš popřít, že napsání odpovídající funkčnosti v C++ zabere řádově větší množství řádků kódu než v C#. Tím netvrdím, že je C# lepší nebo horší. Prostě je pro určitý typ aplikací vhodnější.

P.S. Živím se programováním v C++ a na utilitky, které potřebuju mít rychle hotové sahám po C#, takže můžu tvrdit, že vím o čem mluvím.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: soul_draco

23:33:11 20.02.2009

Dekuji za reakce :)

To JiriValerian: Dik za komplexni odpoved. Chci vytvaret nejake poradne aplikace, proto opoustim Delphi, kde vse blika, seka se a pada. Pokud to tedy dobre chapu a bez .NET nelze vytvaret klikanim formulare (Je to tak nebo MFC neni .NET?), urcite pod ni programovat budu a to rovnou v C#, kdyz byl pro ni vytvoren.

To achelon: Chtel bych te videt, jak pises bez klikani nejakou komplexni ucetni aplikaci, kde je na formulari minimalne 200 ruznych buttonu, labelu, tabulek a vseho mozneho. Bych se z definovani souradnic zblaznil, pak bych chtel neco zmenit a rolovat ten kod... Tech tvych par radek navic by znamenalo stovky radek bordelu, ktery by naprosto zneprehlednil kod a zneefektivnil praci. .NET hnus urcite neni, protoze v nem jsou napsany velice hezke a funkcni veci. Umeni programatora neni tupe psat kod jako stroj, ale umet tvorit efektivne.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: achelon

17:55:27 20.02.2009

Ahoj

Ked som docital vsetky prispevky len som sa zhrozil, kde som sa to dopracoval ,ze by tu niekto nadaval na c/c++ som este nevidel.Bez C/C++ by sme velmi na pc nerobily ( v c je naprogramovany linux, windows tiez ale vyssie knihovny su napisane v C++ vid D3D). Ja si dovolujem nazvat C# hnus lebo je to ozaj hnus. roby "programatorov" aj takych ludy ktory by v zivote na to nemali.Co sa tyka prenositelnosti kodu na ine platformi nikdy to poriadne nefukovalo. takze ja osobne by som v zivote nazacal programovat v C# lebo je to tak neefektivny sposob pisania programovav ze to ani boh nevidel. to ze je niekto lenivy napisat par riadkov kodu na obsluhu okna, jeho problem potom ho poprosim aby bol tak lenivy a nepisal to ze c/c++ hnus ked je na tolko primitivny ze v tom nedokaze programovat. A ked je taky "odbornik" v tejto tematike tak nech skusi svoj nazor napisat na niejake linuxacke forum som zvadavy kolky by s nim tam suhlasili.
Ja dokazem napisat server aj s obsluhova a pritom sa zmestit do 1MB pamete skus to ty napisat v C# kolko ti to zazerie pamete.

API/C++ FOREVER

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: Farao

14:57:29 20.02.2009

>> Hrozně by mě zajímalo proč je Managed C++ hnus fijalovej jak to řiká Farao.

>> Kde je vlastně ten Farao? Koukej to vysvětlit....
>> :D

Jak jsem psal, je to jenom můj názor. Udělal jsem si ho na základě toho, že se u managed C++ míchá managed a ne managed kód takovým způsobem, že člověk nikdy neví v jaké sféře se vlastně pohybuje. ;)

Ale je to jenom můj osobní názor a nikomu ho nevnucuju.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

14:37:02 20.02.2009

[color=#008000]soul_draco Napsal:
-------------------------------------------------------
> jen by mě zajímalo jak je to s tím mezikódem...[/color]

To jsem zrovna popsal v předchozí odpovědi viz odkaz:
http://forum.builder.cz/read.php?23,2929221,2929807#msg-2929807

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JiriValerian

14:35:37 20.02.2009

[color=#008000]soul_draco Napsal:
-------------------------------------------------------
> Chtěl bych něco pořádného, co se chová jak má.
> Všichni mi tu doporučujete C#. Jaký je tedy rozdíl
> mezi C# a C++?[/color]

[b]C#[/b] je jiný jazyk, který se [b]C++[/b] podobá, ale podobně se C++ podobá třeba [b]Java[/b]
a taky je o něčem jiném než [b]C++[/b].

K [b]C++[/b] se pro tvorbu [b]GUI[/b] s tzv. naklikávací podporou tvorby formulářů ve [b]Visual Studiu[/b]
obvykle používá [b]MFC[/b], které ovšem není tak komplexní jako [b].NET Framework[/b].

Pro psaní [b].NET aplikací[/b] ovšem jen [b]C++[/b] nestačí a tak vymyslel [b]Microsoft[/b]
standard [b]C++/CLI[/b], který ovšem podporuje pouze Microsoftí překladač.

Pro [b]jazyk C#[/b] existují různé vývojové nástroje s nimž lze psát [b].NET aplikace[/b]
nejen pro a pod Windows, ale i pro a pod jinými OS viz např. [b]MonoDevelop[/b].

[b]Jazyk C#[/b] je obecně považován za lépe zvládnutelný začátečníky než je [b]C++[/b].

Do záčátku viz odkaz.

[b]Tutoriály a knihy k programování pro .NET Framework[/b]
http://forum.builder.cz/read.php?123,1631378,1943467#msg-1943467

[color=#008000]> V C# je návrhář formulářů?[/color]

To je špatně položená otázka. Návrhář formulářů není součástí jazyka, ale toho či onoho vývojového prostředí
pro ten či onen programovací jazyk. Pokud jde o již dříve zmíněné [b]Visual Studio[/b] pak v případě [b]C++[/b] podpory
typu [b]MFC[/b] dost záleží jakou máte konkrétní verzi, ale pokud jde o psaní pro [b].NET[/b] pak je asi nejlepší návrhář
právě ve vývojovém prostředí [b]Visual C#[/b].

V jiném vývojovém prostředí jako např. [b]Code::Blocks[/b] určeném zejména pro [b]C++ bez .NETu[/b]
je zase naklikávací podpora tvorby formulářů založena na tvorbě aplikací založených na knihovně
[b]wxWidgets[/b], která poskytuje tzv. zdrojákovou přenositelnost na jiné platformy (Linux/Unix/OS2/Windows)
a je více komplexní než např. [b]MFC[/b], ale není tak rozsáhlá jako [b].NET Framework[/b].

[color=#008000]> A zaslechl jsem, ze .NET překládá program jen do
> mezikódu a při spuštění se to prý ještě kompiluje
> a je to pomalé. Je to pravda?[/color]

Na to se nedá jednoznačně odpovědět. Některé věci jsou o něco pomalejší a jiné jsou srovnatelné.
Na druhou stranu tím co poskytuje .NET Framework si ušetříte obrovské množství práce. Takže modla
vyšší rychlosti zdaleka ne vždy je tím správným kritériem. Nicméně v případě potřeby umožňuje
.NET aplikace psaná v C# volat i tzv. neřízený kód psaný třeba v [b]čistém C++[/b] s optimalizací
třeba na rychlost, který bude v [b]DLL[/b]. Není však vhodné volat nežízený kód z řízeného často,
protože to je zpomalující.

Obvykle se mezikód překládá do nativního za běhu .NET aplikace tzv. [b]JIT[/b] podobně jako u [b]Javy[/b].
Takže první volání určitého kódu je pomalejší, ale pak za chodu aplikace už je rychlejší,
protože to co bylo za běhu již jednou přeloženo se znovu nepřekládá.

Navíc platforma .NET umožňuje například jednorázový překlad mezikódu .NET aplikace při její instalaci
do nativního kódu na cílovém systému. Takže se to dá přeložit jen jednou při instalací
a pak se při spouštění již JIT kompilace nepoužívá ani při prvním volání kódu.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: tomaspacl

13:32:21 20.02.2009

[url]http://www.microsoft.com/cze/msdn/csebooks/default.mspx[/url]

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: soul_draco

13:04:32 20.02.2009

Teď jsem vyzkoušel ten C# a moc se mi líbí. Přesně to jsem myslel. Na co 10 komponent na button, které nechodí, když stačí jedna pořádná atd. :) jen by mě zajímalo jak je to s tím mezikódem (viz výše) a zda je tedy C# opravdu lepší, resp. pochopil jsem, že je novější a nechce headery...

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: soul_draco

12:46:39 20.02.2009

Zdravím, děkuji za odpovědi. :) No 100% potřebuji návrhář formulářů, soustředím se hlavně na "klikací programy" a bez toho se to téměř nedá dělat...

V Delphi mi strašně vadilo, že je každá komponenta zabugovaná, všecko bliká, blbne na skinovaném systému, má základy win 3.1, každá prkotina znamená problém...

Chtěl bych něco pořádného, co se chová jak má. Všichni mi tu doporučujete C#. Jaký je tedy rozdíl mezi C# a C++? V C# je návrhář formulářů? Jak říká JerryMouseDotaz - nechci strávit zbytečný čas návrhem formulářů, když je to formalita a jde to naklikat.

A zaslechl jsem, ze .NET překládá program jen do mezikódu a při spuštění se to prý ještě kompiluje a je to pomalé. Je to pravda?

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: JerryMouseDotaz

11:40:21 20.02.2009

Ahoj Lámo,

dneska je úplně jedno jakej programovací jazyk si vybereš .NET rámec je stejnej v C#,C++ i VisualBasicu proto ho někdo vymyslel - aby to bylo stejný.
Klidně můžeš začít ve Win32API nebo v MFC. Stejně tak můžeš programovat v DJCPP nebo
v DigitalMars C++ nebo GNU OpenWatcom C++ - vše pochopitelně pod Windows. Jde jenom o to kolik času hodláš strávit nad děláním zbytečností jako je UserInterface.:-)
Dřív nebo pozdějc stejně Borland do delphi přidá .Net jinak nebude konkurenceschopnej takže je to fuk.

Hrozně by mě zajímalo proč je Managed C++ hnus fijalovej jak to řiká Farao.

Kde je vlastně ten Farao? Koukej to vysvětlit....
:D


Jerry



:)

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: Farao

11:01:50 20.02.2009

>> vytořil nový projekt Win32 Form application

To je managed C++ a ne klasické C++.

Managed C++ podporuje .NET, tj. vizuální návrh formulářů, ale podle mého názoru je managed C++ hnus fialovej. Použij radši C#, které pro tebe bude po zkušenostech s Delphi mnohem lepší.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: gsdfgsfgsg

9:39:44 20.02.2009

je jednodussi pouzit radeji C# kde je jasne dany framework (.NET) a nemusis se starat jaky framework pouzit. pokud bys zacal s C++ tak se musis sam rozhodnout pro ceckove WinAPI nebo c++kove MFC a oboji neni moc pekne, spis bych rekl, ze je to hnus. takove Qt je mnohem peknejsi s C++.

Citovat příspěvek

 

Re: Lama se ptá

Autor: hanakus

2:06:16 20.02.2009

To spíš zkus C#, programuje se v tom podobně jako v Delphi.

Citovat příspěvek

 

Lama se ptá

Autor: soul_draco

0:35:32 20.02.2009

Dobrý den,
dělá již několik let v Delphi a pomalu mi přestávají stačit. Nainstaloval jsem si tedy Vistual Studio a nějak jsem ho nepochopil. Dělal jsem kdysi v DOSovém céčku, takže syntaxi znám (dělám i php). Chtěl jsem si zkusit nějaký Hello world, převod do morzeovky nebo něco podobně jednoduchého, ale zasekl jsem se.

Při spuštění Visual studia jsem si zvolil C++ (nevím, jaký je rozdíl mezi C# ?) a vytořil nový projekt Win32 Form application. Nevím však, jak na form hodit nějaké labely atd. Zvolil jsem správně projekt? Je C++ vůbec vhodné na tvorbu vizuálních FORM aplikací jako v Delphi? Děkuji za radu, jsem v tomhle lama :)

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: