Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Curl - log

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Curl - log

Autor: spaze

22:08:28 30.09.2011

Tere,

30. září 2011, 20:43:29, PanY napsal(a):
> Potrebuju to vedet protoze me zajima pokud budu posilat "tajne"
> data - hesla apod. pres curl jestli ty data muze spravce serveru
> jednoduse precist z logu, kdyby se v tom chtel "stourat".

Ano, muze. Spravci svyho serveru musis verit. To, ze to v logu nevidis
ty neznamena, ze se na serveru nekde neloguje veskerej datovej tok
nekam jinam (napr. pomoci mod_dumpio).

Jinak mi prijde, ze si porad pletes curl s necim jinym (s post
metodou?). curl je v podstate jako prohlizec, zkratka (nejenom) HTTP
klient, kterej muze posilat pozadavky jak metodou get tak i post.

V PHP je takovejch klientu vic, treba i file_get_contents(), kdyz se
tomu preda URL.

--
spaze * loving one-line
signatures since 2005


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Curl - log

Autor: PanY

20:43:29 30.09.2011

spaze:

Potrebuju to vedet protoze me zajima pokud budu posilat "tajne" data - hesla apod. pres curl jestli ty data muze spravce serveru jednoduse precist z logu, kdyby se v tom chtel "stourat".

Jinak, Diky!

Citovat příspěvek

 

Re: Curl - log

Autor: spaze

16:30:50 30.09.2011

Ahoj,

30. září 2011, 16:02:36, PanY napsal(a):
> Tzn. zadne data POST tam zaznamenane nejsou, tudiz predpokladam ze
> jinde je to to same (nevim jestli se to da nastavit i tak aby se tam ty data logovali).

postdata se standardne neloguji, ale post pozadavky ano. Logovat
postdata umi mod_dumpio. Akorat tys mluvil o curl pozadavcich a
serveru je opravdu jedno, jakej UA pozadavek poslal (da se samozrejme
nastavit tak, aby nelogoval pro curl, ale standardne se to nedela.

> A pokud bych v krajnim pripade pouzil https spojeni tak by to tam
> snad melo jit pripadne zasifrovane i do toho logu, ne?

Ne, HTTPS je transportni sifrovani, do logu se uklada nesifrovane.
Zkusit to muzes jednoduse, pokud mas neco v accesslogu, pokud
pristoupis pres HTTPS, tak...

Klasicka otazka nakonec, proc to potrebujes vedet?

--
spaze@expl0!ted.cz * Get Firefox. Get Opera. Get Laid.


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Curl - log

Autor: PanY

16:02:35 30.09.2011

Proc kravina?

Pokud se podivam na Apache do acess logu vidim tam jen:

127.0.0.1 - - [30/Sep/2011:15:22:04 +0200] "POST /curl_data.php HTTP/1.1" 200 -

Tzn. zadne data POST tam zaznamenane nejsou, tudiz predpokladam ze jinde je to to same (nevim jestli se to da nastavit i tak aby se tam ty data logovali).

A pokud bych v krajnim pripade pouzil https spojeni tak by to tam snad melo jit pripadne zasifrovane i do toho logu, ne?

Citovat příspěvek

 

Re: Curl - log

Autor: LesTR

21:34:03 29.09.2011

aHoj!

2011/9/29 PanY:
> Cau, chtel bych se zeptat jestli existuje nejake Logovani curl pozadavku.

Jako cosi specialniho pro curl? Ne nic takoveho neexistuje.


> Tzn. pokud poslu ze serveru (A) na server (B) _POST pozadavek, tak jestli server B tento
> pozadavek zaloguje do nejakeho souboru.

Zaloguje jej jako jakykoliv jiny pozadavek do access logu.



> Hledal jsem na netu a pokud vim tak curl pozadavky apache neloguje, ale radsi se zeptam jestli to tak je..

To je ale pekna kravina, server vubec neresi, jestli mu prisel request
s useragentem curl, ci s useragentem "Prosim tento pozadavek neloguj a
radsi na nej ani neodpovidej"

--
Save The World - http://www.worldcommunitygrid.org/
http://www.worldcommunitygrid.org/stat/viewMemberInfo.do?userName=LesTR

LesTR

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Curl - log

Autor: PanY

21:23:16 29.09.2011

Cau, chtel bych se zeptat jestli existuje nejake Logovani curl pozadavku.

Tzn. pokud poslu ze serveru (A) na server (B) _POST pozadavek, tak jestli server B tento pozadavek zaloguje do nejakeho souboru.

Pripadne jestli by se to logovani dalo "obejit" pres https spojeni.

Hledal jsem na netu a pokud vim tak curl pozadavky apache neloguje, ale radsi se zeptam jestli to tak je..

Diky

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: