Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



GUI - Swing (Pozície)

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: GUI - Swing (Pozície)

Autor: faFfa ♂

20:06:58 25.08.2012

Maaartin napsal/a

asqawerqwerqw napsal/a

opravdu mate potrebu nastavovat design formulare takhle napevno?!!?? je to ztrata casu se sam drbat s presnym rozlozenim tlacitek.
dneska uz se to tak nedela, pouzivaji se layout managery a muzete si to nedesignovat v editorech GUI, viz. Netbeans



Me teda ty managory prijdou vetsinou dost sileny a kod co generuji editory se neda cist, takze pokud to clovek potrebuje nejak zmenit, tak ma problem. Furt delam reklamu tady tomuhle managoru, umi celkem vsecko a dost jednoduse. Je u toho dobry demo, co ukazuje co to umi a jaxe to napise: http://www.miglayout.com/



manageru je hafo, chce to vybrat takovy co mi vyhovuje.
ale i tak jsou managery podle me furt lepsi cesta nez rucni nastavovani pozic a drbacka s tim.
kod co mi vygeneruje IDE ohledne rozlozeni GUI stejne ani nectu.

Citovat příspěvek

 

Re: GUI - Swing (Pozície)

Autor: Maaartin ♂

13:53:27 25.08.2012

asqawerqwerqw napsal/a

opravdu mate potrebu nastavovat design formulare takhle napevno?!!?? je to ztrata casu se sam drbat s presnym rozlozenim tlacitek.
dneska uz se to tak nedela, pouzivaji se layout managery a muzete si to nedesignovat v editorech GUI, viz. Netbeans



Me teda ty managory prijdou vetsinou dost sileny a kod co generuji editory se neda cist, takze pokud to clovek potrebuje nejak zmenit, tak ma problem. Furt delam reklamu tady tomuhle managoru, umi celkem vsecko a dost jednoduse. Je u toho dobry demo, co ukazuje co to umi a jaxe to napise: http://www.miglayout.com/

Citovat příspěvek

 

Re: GUI - Swing (Pozície)

Autor: asqawerqwerqw ♂

11:47:26 25.08.2012

Redix napsal/a

[code]
LoginPanel() {

setOpaque(false);
JButton b2 = new JButton("Login");
b2.setSize(150,150);
b2.setBounds(10,10,10,10);
add(b2);
}
[/code]
vytváram program a keď to mam takto tak ten button mam v hornom ľavom rohu aj keď zmením pozíciu.
Necápem tomu ...Ak tam dám setLayout(null); tak mi button ani neukáže .
Keď dám daľší button alebo textfield dá mi ho tesne vedľa toho tlačítka a aj keď pozíciu dám úplne inde ako to?



opravdu mate potrebu nastavovat design formulare takhle napevno?!!?? je to ztrata casu se sam drbat
s presnym rozlozenim tlacitek.
dneska uz se to tak nedela, pouzivaji se layout managery a muzete si to nedesignovat v editorech GUI, viz. Netbeans!

Citovat příspěvek

 

GUI - Swing (Pozície)

Autor: Redix ♂

14:27:13 24.08.2012

[code]
LoginPanel() {

setOpaque(false);
JButton b2 = new JButton("Login");
b2.setSize(150,150);
b2.setBounds(10,10,10,10);
add(b2);
}
[/code]
vytváram program a keď to mam takto tak ten button mam v hornom ľavom rohu aj keď zmením pozíciu.
Necápem tomu ...Ak tam dám setLayout(null); tak mi button ani neukáže .
Keď dám daľší button alebo textfield dá mi ho tesne vedľa toho tlačítka a aj keď pozíciu dám úplne inde ako to?

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: