Borland představuje novou technologii C++ pro urychlení vývoje mobilních aplikací - Builder.cz - Informacni server o programovani

16. listopadu 2002, 00.00 | Borland posiluje vedoucí pozici na trhu vývojových řešení pro mobilní zařízení

SCOTTS VALLEY, Kalifornie, USA – 12. 11. 2002 - Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) dnes představila produkt C++ Mobile Edition, kterým rozšiřuje rodinu produktů pro vývoj mobilních aplikací. Borland C++ Mobile Edition, vyvinutý společně s firmou Nokia, přináší odhadovanému počtu miliónu vývojářů v Borland C++ plně integrované vývojové prostředí pro rychlou tvorbu, testování a nasazování aplikací pro mobilní zařízení.

Produkt Borland C++ Mobile Edition je dokonale integrován se všemi verzemi produktu Borland C++Builder 6 a umožňuje vývojářům psát rychle aplikace v C++ pro platformu Nokia Series 60, běžící pod operačním systémem Symbian OS na mobilních telefonech umožňujících práci s daty. Platforma Series 60 umožňuje vývojářům softwaru, operátorům a výrobcům mobilních zařízení vytvářet řešení šitá na míru pro vznikající rozsáhlý trh mobilních aplikací.

Vývojáři, kteří již mají své aplikace pro mobilní zařízení napsané v C++ pro Symbian, je mohou importovat do prostředí Borland C++ Mobile Edition navrženého tak, aby nepožadovalo přepsání jediné řádky kódu. Přínosem pro vývojáře je využití všech výhod integrovaného vývojového prostředí produktu Borland C++Builder 6.

"Dnešní oznámení jen podtrhuje pokračující expanzi strategie Borland pro bezdrátová zařízení, která se od počátku vyznačuje partnerstvím s předními firmami v tomto oboru v Evropě, Spojených státech a Japonsku," řekl Simon Thornhill, viceprezident a ředitel divize pro RAD řešení u společnosti Borland. "Borland C++ Mobile Edition poskytuje vývojářům větší podporu a těsněji integrovaná řešení, která jsou zaměřena na zjednodušení doposud složité tvorby moderních mobilních aplikací a zrychlení dodání napsané aplikace na trh. Tato nová technologie nabízí společnostem větší svobodu při vývoji využitím skutečného C++; své bezdrátové aplikace tak mohou nabídnout rychleji a efektivněji."

Platforma Nokia Series 60 je určena pro novou generaci ”chytrých” mobilních telefonů. Nabízí grafické uživatelské rozhraní, sadu aplikací a pro vývojáře také sadu nástrojů SDK Series 60.

"Velice vítáme podporu společnosti Borland pro jazyk C++ a platformu Series 60," řekl Jouko Häyrynen, viceprezident pro globální vývojářský program společnosti Nokia - Forum Nokia. "Jak jsme již dříve oznámili, Nokia očekává prodej 10 miliónů zařízení Series 60 příští rok, nicméně trh pro vývojáře bude ještě mnohem větší s ohledem na právě podepsané dohody o licenční výrobě Series 60 s mnoha výrobci, jejichž produkce představuje 60% trhu mobilních telefonů. Technologie C++ společnosti Borland pro mobilní zařízení umožní milionům vývojářů přinést nové aplikace pro platformu Series 60 na trh pro nasazení na různých zařízeních od více výrobců."

Analytická společnost Ovum odhaduje celosvětový prodej mobilních zařízení schopných spouštět interaktivní multimediální aplikace na téměř 165 milionu kusů v roce 2002.

Dostupnost

Borland C++ Mobile Edition bude na trhu dostupný koncem listopadu a bude dodáván s produkty Borland C++Builder 6 Enterprise a Professional. Stávající zákazníci, kteří mají zakoupen Borland C++Builder 6, budou moci zakoupit produkt na CD na: shop.borland.cz. Více informací o produktu Borland C++ Mobile Edition naleznete na webu společnosti Borland: http://www.borland.com/mobile.

Vývojáři se mohou dozvědět více informací o Series 60 a stáhnout si SDK Series 60 ze stránky společnosti Nokia, věnované vývojářům: http://www.forum.nokia.com/series60. Na stejném místě bude také k dispozici ke stažení Nokia Series 60 C++ Toolkit, která bude obsahovat omezenou verzi produktu Borland C++Builder 6 Personal, plug-in Borland C++ Mobile Edition a SDK pro Nokia Series 60.

O společnosti Nokia

Nokia je světově vedoucí firmou v mobilních komunikacích. Svými zkušenostmi, inovací, uživatelsky příjemným prostředím a bezpečným řešením se Nokia stala vedoucím dodavatelem mobilních telefonů a dále mobilních, pevných a IP sítí. Zpřístupněním Internetu do mobilních zařízení vytváří Nokia nové příležitosti pro firmy a také obohacuje každodenní život lidí. Nokia je světově známá společnost, jejíž akcie se obchodují na šesti hlavních světových burzách.

Borland Software Corporation je vedoucím poskytovatelem technologií, používaných pro vývoj, nasazení a správu softwarových aplikací. Borland klade velký důraz na integraci a přenositelnost softwarových aplikací. Tím umožňuje podnikům všech velikostí rychle nasadit moderní webové aplikace pro elektronický obchod a propojit tyto aplikace s tradičně užívanými informačními systémy. Mezi zákazníky společnosti Borland patří nejen velká část tisíce nejvýznamnějších firem v USA (Fortune 1000), ale i milióny vývojářů na celém světě sdružených v rámci služby Borland Developer Network. Borland poskytuje všem svým uživatelům velkou svobodu při vývoji, nasazování, integraci i řízení aplikací běžících v rámci rozsáhlých globálních podniků. Produkty společnosti Borland pomáhají vývojářům zvyšovat efektivitu a dodávat požadovaná řešení rychleji a při dodržení rozpočtu. Tím vším snižuje Borland koncovým uživatelům celkové náklady na vlastnictví informačních technologií (TCO, Total Cost of Ownership).

Společnost byla založena v roce 1983, své ústředí má ve městě Scotts Valley, Kalifornie, USA a pobočky má po celém světě včetně České republiky a Slovenské republiky. Další informace najdete na adrese http://www.borland.cz, popřípadě na http://www.borland.com a http://community.borland.com.