Borland uvádí na trh řešení pro zajištění vysoké výkonnosti aplikací na platformě Microsoft .NET - Builder.cz - Informacni server o programovani

15. února 2003, 00.00 | Borland Optimizeit Profiler pro Microsoft .NET urychluje vývoj a nasazení aplikací.

Borland se přidal do programu integrace s Microsoft Visual Studio .NET

SCOTTS VALLEY, Kalifornie, USA – 11. 2. 2003 – Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) dnes uvedla na trh produkt Optimizeit Profiler pro Microsoft .NET Framework a posílila tak podporu vývojářů budujících .NET aplikace. Optimizeit Profiler rozšiřuje záběr všeobecně známé sady nástrojů Borland Optimizeit Suite, poskytuje vyčerpávající náhled na výkonnostní veličiny aplikací a urychluje vývoj aplikací pro platformu Microsoft .NET. Borland dnes také oznámil, že se připojil k programu integrace s vývojovým prostředím Microsoft Visual Studio .NET.

Celá řada produktů Borland Optimizeit, s pověstí špičkového řešení pro optimalizaci výkonu aplikací, pomáhá společnostem eliminovat neočekávané výkonnostní problémy a maximalizovat užitek z investic do technického i programového vybavení. Optimizeit Profiler nabízí řešení zaměřené na vývojáře, které je od počátku navrženo pro ulehčení procesu ladění aplikace a urychlení dodání aplikací postavených na platformě .NET na trh. Vývojář může díky těmto nástrojům snížit náklady na hardware a zvýšit tak návratnost svých investic.

„Borland Optimizeit Profiler pro Microsoft .NET Framework poskytuje efektivní řešení pro řízení výkonu aplikací a pomáhá tím snižovat rizika a náklady na vývoj a nasazení rozsáhlých aplikací“, řekl George Paolini, viceprezident a ředitel divize řešení pro Java společnosti Borland. „Řešení společnosti Borland pro řízení výkonnosti jsou navrženy pro pomoc společnost přecházející na platformu Microsoft .NET s úspěšnou tvorbou aplikací splňujících přísně výkonnostní požadavky“.

Optimizeit Profiler podporuje každý řízený kód na platformě .NET a nabízí monitorování výkonu v reálném čase, které umožňuje rychle nalézt a zhodnotit případné výkonnostní problémy a díky zvýraznění problematických řádků zdrojového kódu problém rychle odstranit. S nástrojem Optimizeit Profiler mohou vývojáři rychle řešit výkonnostní problémy a plně se soustředit na tvorbu rychlých, škálovatelných a spolehlivých aplikací. Více podrobnějších informací o produktu najdete na adrese http:// www.borland.com/opt_profiler/index.html.

Program integrace s Microsoft Visual Studio .NET

Dalším zvýrazněním pokračujícího vztahu se společností Microsoft a závazku rozvíjet možnosti vývoje aplikací pro platformu Microsoft .NET je oznámení společnosti Borland, že bude participovat v programu integrace s Visual Studio .NET (Visual Studio .NET Integration Program - VSIP), který sdružuje dodavatele nástrojů, programovacích jazyků a komponent, nezávislé dodavatele aplikací, akademickou obec a výzkum. Program VSIP je navržen pro zvýšení produktivity, pružnosti a těsné integrace mezi produkty a pro rozšíření nabídky zákazníkům o úplnější množinu řešení podle jejich potřeb.

„Těší nás, že Borland, přední společnost na trhu vývojových nástrojů, přistupuje k programu integrace s Visual Studio .NET“, řekl Tom Button, viceprezident divize pro evangelizaci vývojářů a platforem společnosti Microsoft Corp. „Integrace nástroje Optimizeit Profiler s Visual Studio .NET by měla přinést našim zákazníkům řešení pro řízení výkonnosti, které jim pomůže při vytváření vysoce výkonných aplikací postavených na platformě .NET.“

Před nedávnem Borland oznámil, že je první firmou, která licencuje distribuci vývojového balíku Microsoft .NET Framework Software Development Kit (SDK). Toto licenční ujednání pomůže urychlit vývojový cyklus na .NET postavených aplikací a podtrhuje snahu společnosti Borland o poskytování rychlých, pružných řešení pro platformu Microsoft .NET.

Borland Software Corporation je vedoucím poskytovatelem technologií, používaných pro vývoj, nasazení a správu softwarových aplikací. Borland klade velký důraz na integraci a přenositelnost softwarových aplikací. Tím umožňuje podnikům všech velikostí rychle nasadit moderní webové aplikace pro elektronický obchod a propojit tyto aplikace s tradičně užívanými informačními systémy. Mezi zákazníky společnosti Borland patří nejen velká část tisíce nejvýznamnějších firem v USA (Fortune 1000), ale i milióny vývojářů na celém světě sdružených v rámci služby Borland Developer Network. Borland poskytuje všem svým uživatelům velkou svobodu při vývoji, nasazování, integraci i řízení aplikací běžících v rámci rozsáhlých globálních podniků. Produkty společnosti Borland pomáhají vývojářům zvyšovat efektivitu a dodávat požadovaná řešení rychleji a při dodržení rozpočtu. Tím vším snižuje Borland koncovým uživatelům celkové náklady na vlastnictví informačních technologií (TCO, Total Cost of Ownership).

Společnost byla založena v roce 1983, své ústředí má ve městě Scotts Valley, Kalifornie, USA a pobočky má po celém světě včetně České republiky a Slovenské republiky. Další informace najdete na adrese http://www.borland.cz, popřípadě na http://www.borland.com a http://community.borland.com.