Recenze která nakonec nebyla - Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Recenze která nakonec nebyla

11. srpna 1998, 00.00 | Používáte rádi shareware? Já ano, především pro "lidský" přístup autorů. I když ne vždy je tomu tak ..


Rád používám programy zdarma a nebo shareware. Je z nich v mnoha případech cítit "lidský přístup". A co je hlavní, pokud se vám program nezamlouvá můžete jej s klidným svědomím smazat a ne se trápit nad zbytečně investovaným kapitálem.
Ptáte se proč o tom vůbec píši?
Rozhodl jsem se totiž zrecenzovat jeden ze sharewarových prográmků pro ulehčení práce s C++ Builderem.
Po instalaci program v pořádku naběhl ale to byl také konec. Účelem prográmku bylo promazávání pomocných souborů Buildera, což přiznejme si není nic zázračného.
Autor byl jiného názoru a tak pokud jste chtěli smazat JEDINÝ soubor, potřebovali jste registrovanou verzi. (u shareware bývá činnost omezena ale ne znemožněna..)
Registrace sice vypadala velmi jednoduše. Pošlete mi email s číslem produktu a vaším jménem, a já vám pošlu registrační klíč..
To mi připadlo jako solidní nabídka. Realita byla, jak asi tušíte jiná. Přišel dopis který mne informuje, že podmínky se trochu změnily, a za 15$ /nebo kolik to bylo../ dostanete registrační číslo.
Děkuji, nechci.
A jaký je závěr??
Pokud se potřebujete zbavit pomocných souborů použijte F8 /nebo ekvivalent/, u složitejších případů si napište script nebo se poohlédněte po konkurenci. Na síti jich je několik..
Ušetříte..


Dovětek: Nemám samozřejmě nic proti vybírání peněz za software. Ale cena by měla odpovídat hodnotě a pokud o svém programu tvrdíte, že je to shareware, měl by se dle toho chovat a co je důležité, je přinejmenším neslušné měnit pravidla hry za běhu..

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

Nejčtenější články
Nejlépe hodnocené články

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: